Publieksacademie MBO 4 Startersmodule

Inleiding
Het volgen van deze module is aan te bevelen tijdens de eerste weken van een dienstverband, maar de module is ook interessant voor medewerkers die al enkele maanden in dienst zijn. Als uitgangspunt geldt dat medewerkers die korter dan circa zes maanden in dienst zijn eerst de startersmodule Burgerzaken zouden moeten volgen, vóórdat zij met andere modules binnen de PublieksAcademie starten.
De startersmodule wordt afgesloten met een toets. De deelnemers die slagen voor de toets ontvangen een certificaat en uiteindelijk een diploma, wanneer alle modulen die leiden tot een van de diploma’s positief zijn afgerond. 
Programma
Welke afkortingen worden gebruikt bij gemeenten? Wat is het verschil tussen een afschrift en een uittreksel uit de registers van de burgerlijke stand? Wat houdt een adreswijziging in en welke reisdocumenten worden in Nederland gebruikt? Wat is de rol van ketenpartners zoals de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RvIG) en de IND (Bureau Documenten) binnen de fraudeaanpak?
Als beginnend medewerker in het vakgebied Burgerzaken sta je aan het begin van een hoop stof die je (nog) niet beheerst. Tijdens deze module leer je in een notendop alles
wat er komt kijken bij jouw toekomstige werkzaamheden bij Burgerzaken. Kortom, in
5 lesdagen  krijg je in sneltreinvaart alle basiskennis en word je klaargestoomd om
vertrouwd aan een mooi vak te beginnen.
Na deze module weet je veel over het werken bij Burgerzaken en ben je bovendien voorbereid voor alle overige modules van de PublieksAcademie.
Toetsplan startersmodule https://publieksacademie.gemeente.nl/wp-content/uploads/2017/03/01-04-2017-Toetsplan-Startersmodule.pdf

Interesse