E-Learning Systematiek van gegevensverwerking (M4) Mbo-4: 2 puntenModule systematiek gegevensverwerking (M4)
De Basisregistratie Personen (BRP) en de Burgerlijke stand zijn de persoonsregistraties bij de afdeling burgerzaken. In deze module gaan we in op hoe de systematiek van de gegevensverwerking van deze registraties is. 

  • Wat is een persoonslijst?
  • Hoe wordt een persoonslijst opgebouwd?
  • Wat moet er allemaal op een persoonslijst staan?
  • Weet jij wat de Registratie Niet-ingezetenen (RNI) inhoudt?
Dit zijn een paar van de vele vragen die aan bod komen tijdens de module Systematiek gegevensverwerking. Voor persoonsgegevens en de kwaliteit van de Basisregistratie Personen ben je afhankelijk van de burger. Wanneer de burger jou geen goede informatie verstrekt, kun je de informatie niet op de juiste manier verwerken.  
 
Deze module leert je welke verplichtingen de burger heeft bij het geven van deze informatie, welke verplichtingen de burger heeft bij aangiften, maar je krijgt ook inzicht in de opbouw van de persoonslijst en het verwerken van de RNI-gegevens. Je bent na deze module in staat om in het systeem te registreren, fouten te signaleren en te corrigeren.

Examen NVVB (2 punten: MBO-4 niveau)
Indien je examen wilt gaan doen, dien je jezelf aan te melden bij de NVVB.Het is goed om na je E-learning je direct in te schrijven voor het examen. In de E-learning zitten ook oefenvragen en een eindtoets die je voorbereiden voor het echte NVVB examen. 

Deze module is onderdeel van het specialisme Persoonsinformatiemanagement. Als je alle modules binnen een specialisme afrondt met een voldoende, ontvang je het MBO-4 diploma Persoonsinformatiemanagement. Voor elke module die je succesvol afrondt ontvang je een certificaat. 

Wil je wel een MBO-diploma, maar je niet specialiseren? Maak dan je eigen keuze uit de beschikbare kennismodules, behaal minimaal 25 punten en volg een vaardigheidsmodule. Als je deze modules afrondt met een voldoende, ontvang je het mbo-4 diploma Burgerzaken. 

Veel plezier met je studie!

Interesse