E-Learning Nationaliteit (M8) Mbo-4: 2 puntenModule nationaliteit (M8)

Wist je dat er diverse manieren zijn waarop iemand een nationaliteit kan krijgen? Dit kan zijn door geboorte, adoptie of erkenning van een kind. En weet jij wat staatloosheid inhoudt?
Het is belangrijk dat jij de wijze kunt benoemen waarop een burger een nationaliteit kan krijgen, hoe je deze kunt verlenen, wat je moet doen bij het verliezen van een nationaliteit en hoe je een nationaliteit vast kunt stellen. Al deze onderdelen komen in deze module inhoudelijk aan de orde.
Na de module ben jij in staat om vreemde en onbekende nationaliteiten te bepalen en vast te stellen. Kun jij allerlei zaken afhandelen die te maken hebben met verzoeken om een nationaliteit, het verlies daarvan en het verwerken van deze rechtsfeiten in de Basisregistratie Personen (BRP).

Examen NVVB (2 punten: MBO-4 niveau)
Indien je examen wilt gaan doen, dien je jezelf aan te melden bij de NVVB. Het is goed om na je E-learning je direct in te schrijven voor het examen. In de E-learning zitten ook oefenvragen en een eindtoets die je voorbereiden voor het echte NVVB examen. 

Deze module is onderdeel van het specialisme Persoonsinformatiemanagement en Identiteitsmanagement . Als je alle modules binnen een specialisme afrondt met een voldoende, ontvang je het MBO-4 diploma Persoonsinformatiemanagement of Identiteitsmanagement. Voor elke module die je succesvol afrondt ontvang je een certificaat. 

Wil je wel een MBO-diploma, maar je niet specialiseren? Maak dan je eigen keuze uit de beschikbare kennismodules, behaal minimaal 25 punten en volg een vaardigheidsmodule. Als je deze modules afrondt met een voldoende, ontvang je het mbo-4 diploma Burgerzaken. 

Deze module is ondergebracht onder Mbo-4-niveau, maar bevat ook complexe (juridische) onderwerpen en zal dus extra inspanning met zich meebrengen.

Studieadvies: Wij adviseren voorafgaand de module Systematiek gegevensverwerking te volgen.

Succes en veel plezier met deze module!

Interesse