E-learning Migratie (M9) Mbo-4: 3 punten
Module Migratie (M9)

Migratie houdt in dat iemand van de ene plek naar een andere plek verhuist. Dat is ook precies waar deze module over gaat, alle verhuisbewegingen van burgers en wat daar allemaal bij komt kijken. Want hoe zit het met de wet- en regelgeving met betrekking tot aangiften van adreswijziging, verblijf en adres en vertrek naar het buitenland?

Het draait allemaal om een goede registratie. Als een burger bij jou aan de balie staat, dan word je steeds meer ondersteund door software. Dit betekent dat je extra alert moet zijn om bijvoorbeeld adresfraude te voorkomen. Dit komt in deze module uitvoerig aan de orde.

Zo leer je alles over inschrijvingen in de Basisregistratie Personen (BRP) op grond van aangifte van verblijf en adres en hervestiging, adreswijziging (inclusief briefadres), vertrek naar het buitenland, het RNI en verplichtingen van de burger, waaronder het verstrekken van inlichtingen. Na het volgen van deze module weet je precies hoe je met migratievragen om moet gaan.

Examen NVVB (3 punten: MBO-4 niveau)
Indien je examen wilt gaan doen, dien je jezelf aan te melden bij de NVVB. Het is goed om na je E-learning je direct in te schrijven voor het examen. In de E-learning zitten ook oefenvragen en een eindtoets die je voorbereiden voor het echte NVVB examen. 

Deze module is onderdeel van het specialisme Persoonsinformatiemanagement. Als je alle modules binnen een specialisme afrondt met een voldoende, ontvang je het MBO-4 diploma Persoonsinformatiemanagement. Voor elke module die je succesvol afrondt ontvang je een certificaat. 

Wil je wel een MBO-diploma, maar je niet specialiseren? Maak dan je eigen keuze uit de beschikbare kennismodules, behaal minimaal 25 punten en volg een vaardigheidsmodule. Als je deze modules afrondt met een voldoende, ontvang je het mbo-4 diploma Burgerzaken. 

Studieadvies: Wij adviseren voorafgaand de module Systematiek gegevensverwerking te volgen.

Heel veel succes en ook vooral veel leerplezier!

Interesse