E-Learning Afstamming (M5) Mbo-4: 3 puntenModule afstamming (M5)
Een moeder en een vader van een kind. Het lijkt zo simpel, maar kun jij ook aan de hand van het afstammingsrecht omschrijven wat hieronder wordt verstaan? En welke voorwaarden er zijn voor het gerechtelijk vaststellen van het ouderschap?
Er zijn diverse manieren waarop een relatie kan ontstaan tussen een ouder en een kind. Dit moet op de juiste manier in de Basisregistratie Personen (BRP) worden vastgelegd. Je zult dus veel kennis moeten hebben over het bepalen van de gezagsverhouding en het registreren van deze afstamming en verwantschap, op basis van nationaal en internationaal recht.

Dit zijn allemaal zaken in de module afstamming aan de orde komen. Juist omdat ieder land andere regels heeft als het gaat om afstamming is dit ook een belangrijke module.
Na deze module weet je alles over het registreren van deze afstamming, het opmaken van akten van geboorten, erkenning, vondelingen, gezagsverhouding, ontkennen van het vaderschap en adoptie.

Examen NVVB (3 punten: MBO-4 niveau)
Indien je examen wilt gaan doen, dien je jezelf aan te melden bij de NVVB. Het is goed om na je E-learning je direct in te schrijven voor het examen. In de E-learning zitten ook oefenvragen en een eindtoets die je voorbereiden voor het echte NVVB examen. 

Deze module is onderdeel van het specialisme Persoonsinformatiemanagement en Identiteitsmanagement . Als je alle modules binnen een specialisme afrondt met een voldoende, ontvang je het MBO-4 diploma Persoonsinformatiemanagement of Identiteitsmanagement. Voor elke module die je succesvol afrondt ontvang je een certificaat. 

Wil je wel een MBO-diploma, maar je niet specialiseren? Maak dan je eigen keuze uit de beschikbare kennismodules, behaal minimaal 25 punten en volg een vaardigheidsmodule. Als je deze modules afrondt met een voldoende, ontvang je het mbo-4 diploma Burgerzaken. 

Studieadvies: Wij adviseren voorafgaand de module Systematiek gegevensverwerking te volgen.

Veel plezier!
 

Interesse