E-Learning Adresonderzoek & adreskwaliteit (M14) Mbo-4: 4 punten
Module Adresonderzoek & Adreskwaliteit I (M14)

Wil jij weten hoe je herkent als mensen een ander adres opgeven dan waar zij echt wonen? Het is belangrijk om dat te onderkennen. Immers, mensen kunnen anders ten onrechte toeslagen of uitkeringen aanvragen. Maar hoe signaleer je dat en hoe ga je met adresfraude om? De module Adresonderzoek & adreskwaliteit I geeft je handvatten om aan de slag te gaan.

In deze module leer je daar alles over en praktijkvoorbeelden staan hierbij centraal. Vanuit veel voorkomende en herkenbare cases maak je mee hoe adres(gerelateerde) fraude wordt gebruikt om er beter van te worden of te verdwijnen voor instanties. Je leert risicoprofielen kennen en wat daarbij komt kijken, hoe je een adresonderzoek opzet en uitvoert, wat de toezichthouder BRP doet en mag, dat soms een ambtshalve handeling nodig is, hoe een protocol huisbezoek eruitziet en waarop je moet letten bij een aangifte van een adreswijziging.

Examen NVVB (4 punten: MBO-4 niveau)
Indien je examen wilt gaan doen, dien je jezelf aan te melden bij de NVVB. Het is goed om na je E-learning je direct in te schrijven voor het examen. In de E-learning zitten ook oefenvragen en een eindtoets die je voorbereiden voor het echte NVVB examen. 

Deze module is onderdeel van het specialisme Persoonsinformatiemanagement. Als je alle modules binnen een specialisme afrondt met een voldoende, ontvang je het MBO-4 diploma Persoonsinformatiemanagement. Voor elke module die je succesvol afrondt ontvang je een certificaat. 

Wil je wel een MBO-diploma, maar je niet specialiseren? Maak dan je eigen keuze uit de beschikbare kennismodules, behaal minimaal 25 punten en volg een vaardigheidsmodule. Als je deze modules afrondt met een voldoende, ontvang je het mbo-4 diploma Burgerzaken. 

Studieadvies: Wij adviseren voorafgaand de module Migratie te volgen.

Heel veel succes en ook vooral veel leerplezier!

Interesse