Basiscursus Trouwambtenaar

De (buitengewoon) ambtenaar van de burgerlijke stand is het visitekaartje van uw gemeente. Voor het bruidspaar en hun gasten moet de huwelijksvoltrekking een onvergetelijk moment zijn. Van u als trouwambtenaar wordt tegenwoordig veel verwacht; een goede dosis humor, de ceremonie moet luchtig zijn, stijlvol en tegelijkertijd aan de juiste juridische regels voldoen. De cursus voor trouwambtenaren haakt aan bij de wensen die bruidsparen hebben.

Resultaat
Deskundigheid met betrekking tot vele (o.a. juridische) aspecten van een huwelijksvoltrekking of een geregistreerd partnerschap. Er is ruim aandacht voor gesprekstechnieken en presentatievaardigheden. Ook inspelen op onverwachte situaties en de nieuwste trends bij huwelijken zullen aan bod komen.

Doelgroep 
(Buitengewone) ambtenaren van de burgerlijke stand die belast zijn met het voltrekken van huwelijken respectievelijk het tot stand brengen van geregistreerde partnerschappen. Maar ook zij die graag trouwambtenaar willen worden of een eenmalige benoeming gekregen hebben.
Meer informatie kunt u terugvinden op de volgende link:
https://matrimonium.nl/wp-content/uploads/2018/01/Benoeming-en-beëdiging.pdf

Programma 
In de ochtend worden de juridische en theoretische aspecten die betrekking hebben op huwelijken en partnerschappen behandeld. Tevens wordt ingegaan op onverwachte situaties tijdens de ceremonie. Er is aandacht voor de laatste ontwikkelingen en de gevolgen voor de BABS ten aanzien van de digitale burgerlijke stand. Daarbij is de identiteitsvaststelling een belangrijk onderdeel.
's Middags wordt ingegaan op de ceremonie. Welke vragen stel je een bruidspaar en op welke manieren kun je dat doen. Hoe kun je creatief zijn in je ceremonie. We wisselen ervaringen en tips met elkaar.
Na afloop van deze basiscursus ontvangt u een bewijs als deelname en kunt u in overleg met de gemeente als trouwambtenaar zelfverzekerd de eerste ceremonie voltrekken en daar dan ook zelf van genieten!

De cursus wordt gegeven door Andréa Schipper-Vosveld, Peter Kuijmans of Patty Zanoli, allen buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand en Andréa Schipper-Vosveld is tevens voorzitter van Matrimonium, vereniging voor trouwambtenaren.

Prijs is exclusief 21% BTW. Voor aanvang van de cursus ontvangt u een factuur per mail. Deelname aan de cursus is alleen mogelijk indien u vooraf het cursusgeld voldaan heeft. 

Groepen
Groep Data Tijd Locatie Prijs  
33. Basiscursus Trouwambtenaar 11-09-2020 09:30 - 16:30 Domstad Utrecht (Utrecht) € 355,00
34. Basiscursus Trouwambtenaar 16-10-2020 09:30 - 16:30 Domstad Utrecht (Utrecht) € 355,00
35. Basiscursus Trouwambtenaar 20-11-2020 09:30 - 16:30 Domstad Utrecht (Utrecht) € 355,00
36. Basiscursus Trouwambtenaar 18-12-2020 09:30 - 16:30 Domstad Utrecht (Utrecht) € 355,00
Inschrijven

Persoonlijke gegevens: