Persoonlijk netwerken

Eerstvolgende groep:

Nog niet gepland

Netwerken zijn niet meer weg te denken uit onze samenleving. Alleen al door sociale media als facebook en twitter zijn wij meer betrokken bij wat er in de wereld om ons heen gebeurt. Vanuit deze toegenomen betrokkenheid is het alleen maar logisch dat we meer invloed willen hebben op onze directe omgeving. Als overheid draagvlak wil krijgen voor beleid, moeten ambtenaren dit in dialoog met de burger en met gebruikmaking van een goed netwerk vormgeven. Maar hoe bouw je aan een goede relatie met je omgeving? Hoe creëer je een nuttig netwerk? Wat houdt netwerken eigenlijk in? In deze workshop geven wij u uiteraard op interactieve manier antwoord op deze en andere relevante vragen.

Doelgroep
Iedereen die zijn netwerk (verder) wil uitbouwen met als doel om in dialoog met de samenleving beleid te ontwikkelen en projecten te draaien.

Resultaten
Aan het einde van deze workshop kan je duidelijk omschrijven wie je bent en waar je voor staat. Je bent in staat om jezelf doeltreffend te presenteren en je leert door persoonlijk en specifiek te communiceren je netwerk op onder andere LinkedIn effectief uit te bouwen. Je kunt verbinding maken door eerst goed te luisteren zonder vast te lopen in je eigen doelstellingen.

Competenties
In deze workshop werken wij aan de volgende competenties:

·       ondernemerschap
·       initiatief nemen
·       presenteren
·       effectief communiceren
·       luisteren

Werkwijze
Netwerken betekent dat je pro activiteit toont in het aangaan van verbindingen. Daarom vinden wij het gedachtengoed van Stephen Covey  een mooie basis om mee te werken. Daarin staat onder andere voorop dat je je eigen kwaliteiten en doelen goed moet kennen. Ook is het belangrijk dat je eerst probeert de ander te begrijpen voordat je zelf begrepen wilt worden. Deze en andere uitgangspunten zetten wij om in praktische oefeningen en actieve werkvormen. Wat je bij ons leert moet je morgen kunnen toepassen.